De vegades “escolto” morts…

23 01 2010

Últimament els dorama que he vist m’han semblat d’allò més insípids i previsibles. Exceptuant-ne un, que tot i no ser (sempre sota el meu planer punt de vista) un dorama excepcionalment destacable, té els seu “je ne sais quoi” (o millor 知らないもの, que és un dorama!) que el fan interessant.
Estic parlant de Voice

(Aviso que hi pot haver spoilers. Així que llegiu-ho sota la vostra responsabilitat)

Una sèrie d’11 episodis que es va emetre l’any passat a la FujiTV i que ens mostra les vivències de cinc estudiants de medicina fent un seminari de Patologia Forense.
Cadascun hi entra per les seves raons. O no, que el prota, Kaji Daiki (interpretat per Eita), volia entrar al prestigiós seminari de Cirurgia Cardiovascular, però el seu nom estava sospitosament tapat per un altre nom a les llistes del cobejat seminari…
El títol de Voice ve de les “veus” dels traspassats que tenen sobre la taula d’autòpsies. I no em refereixo a veus d’ultratomba, ni cacofonies, ni res semblant!
Sinó a les últimes paraules o pensaments que aquests van tenir abans de morir.
I que aquest grup d’estudiants descobreixen de manera poc ortodoxa. Un 3% d’informació obtinguda de l’autòpsia i la resta sorgeix de la imaginació i els “Per què?” constants d’en Daiki.
En certa manera pot recordar la famosa franquícia de sèries americana CSI. Però només en la temàtica bàsica…
Fins i tot hi té referències en un dels casos i també en el personatge de Kirihata Teppei, que interpreta Endo Yuya, que és un otaku d’aquesta sèrie, fins al punt de comprar els dvd per duplicat per si de cas se li trenca alguna tapa…

Amb això últim us he explicat el perquè en Teppei es va apuntar a aquest seminari. Una mica frívol el motiu, però no menys vàlid! ;P

El que sembla que aconsegueix un bon llaç d’amistat (encobert de picabaralles…) amb en Teppei, és en Hanei Akira (Sato Tomohiko).
L’Akira s’interessà per la medicina forense perquè aquesta el va salvar d’anar a la presó quan es va demostrar la seva innocència en un cas d’assassinat quan era un yankee (pandillero, bergant…) D’aquí venen les seves pintes de “motero” i la seva predisposició a “torturar” el pobre Teppei. XD

L’única alumna és la Kuboaki Kanako (Ishihara Satomi), que tots acaben anomenant Aki.
Aquesta estudiant model, amb unes notes excel·lents, es decanta per aquest “tètric” seminari per a poder esbrinar el perquè de la mort de la seva mare 15 anys abans.

El següent és en Ishimatsu Ryosuke (Ikuta Toma), que acaba sent el millor amic dins del grup d’en Kaji, s’enrola al grup fugint de les seves “responsabilitats” com a fill del director d’un prestigiós hospital. Té pànic a enfrontar-se als malalts, per això estudia, en contra de la voluntat del seu pare, una branca de la medicina on els pacients no “es poden queixar”.
(I si es queixen… Quin mal rotllo!!) lol

I, per a acabar, els no-motius d’en Kaji…
Com ja he dit, ell volia fer cirurgia cardiovascular, però en mirar les llistes va veure que un dels noms estaba tapat i, seguint l’ordre “alfabètic”, era molt possible que fos el seu nom.
Així que va acabar en un seminari que, en un principi, no li anava ni li venia. Però que al final l’acabaria apassionant. De fet, ell és el cervell del grup.
Els seus no-motius són maquinats pel cap de seminari, Sagawa Fumihiko (Tokito Saburo), que el va conèixer per casualitat en un accident en el qual ell estava assistint els ferits.
A partir de la conversa mantinguda amb el petit Kaji, el profesor Sagawa es decantà per la medicina forense. I com tornant-li el favor “obliga” en Kaji a assistir al seminari i així convèncer-lo de que és el seu lloc.

Si espereu veure una sèrie amb casos resolts de forma més o menys científica, mireu CSI, Dexter, Bones, House…
Voice no és una gran sèrie, però tracta cada cas de forma individual i ens dóna a conèixer més de la vida dels seus personatges (vius o morts) que del mètode científic que puguin haver arribat a aprendre els cinc estudiants durant els cinc mesos que dura el seminari.
Amb els seus tocs d’humor encapçalats pels incontrolables どして? (doshite? Per què?) d’en Kaji, com si d’un curiós nen de 3 anys es tractés, preguntant fins i tot el perquè de coses tan xorres com posar maionesa a certs plats… No veureu ni un sol capítol?

Anuncis

Accions

Informació

7 responses

23 01 2010
Bitacoras.com

Información Bitacoras.com…

Valora en Bitacoras.com: Últimament els dorama que he vist m’han semblat d’allò més insípids i previsibles. Exceptuant-ne un, que tot i no ser (sempre sota el meu planer punt de vista) un dorama excepcionalment destacable, té els seu “je ne sais quoi…..

24 01 2010
Diego

M’has aficionat a la serie, porto un parell de capituls vists i está bastant bé ;)
El problema es que no puc estudiar gaire japonés del que parlen ja que la majoria son paraules molt técniques de medicina que no conec, pero tot i aixo amb els subtituls ja ho entenc.

a10!

24 01 2010
Turris

Jaja!
Si tu no te n’enteres, què faré jo…? XP
Per això les sèries que he estat veient eren més aviat sosetes…
Si vull intentar veure-les sense llegir els subtítols i entendre alguna cosa, han de ser senzilles. I molts cops això comporta que siguin poc interessants i “nyonyes”…

Ahir vaig començar a veure una altra sèrie, Koshonin, que també té uns diàlegs un pèl difícils per a mi. Però, exceptuant com es mou la prota, pinta bé.

2 02 2010
Verónica

Uoooo! Llàstima que no entengui res, però ja et tinc a tu per a traduïr jajajajajajajaa

2 02 2010
Turris

Si la vols veure, la tinc amb subtítols en castellà. Encara que tenen alguna cagadeta… XP

28 11 2011
Japonismo.com

Gran review de Voice!

La veritat és que la sèrie està molt bé i es deixa veure, però bé, com ja saps, jo esperava una miqueta més d’acció per part d’Ikuta Toma, que és el meu actor preferit…

Ens guardem el teu blog al nostre reader ;)

28 11 2011
Turris

Ajajaja!
Entenc que si el teu preferit és en Toma, trobis que li falta protagonisme.
El meu preferit es en Eita! XP
Però tens raó, en aquesta sèrie sembla que tots van a rastres de la seva ombra. I si no fos per com “expliquen” els motius de cadascun dels estudiants d’assistir a aquest seminari, la sèrie es faria molt pesada.

Gràcies per afegir-me al vostre reader!
Vosaltres ja sou al meu! (^v^)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: